foto: kulinarskedelikatesytp.cz |
Ingredience:
4 lžíce cukru (moučkový nebo jemný kristal)
2,5 dl kávy
200 ml šlehačky
kakao na posypaní
8 lžic amaretto - mandlový likér
2 balíčky dlouhých piškot
500 g mascarpone
2,5 dl kávy
200 ml šlehačky
kakao na posypaní
8 lžic amaretto - mandlový likér
2 balíčky dlouhých piškot
500 g mascarpone
Postup:
Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme amaretto. A necháme trochu odpočinout. Mezitím si vyšleháme mascarpone s cukrem. Přidáme vyšlehanou šlehačku (bez cukru a ztužovačů).
Teď nás čeká veselejší fáze. Vrstvu po vrstvě budeme nádobu vykládat střídavě se směsí mascarpone a piškoty:
první vrstva - namočíme piškoty do kávové směsi (vždy jen krátce, aby se piškot nerozmočil úplně) a naklademe do mísy tak, aby bylo pokryté dno
první vrstva - namočíme piškoty do kávové směsi (vždy jen krátce, aby se piškot nerozmočil úplně) a naklademe do mísy tak, aby bylo pokryté dno
druhá vrstva - nachystané piškoty potřeme krémem
třetí vrstva - dáme další vrstvu namočených piškotů a čtvrtá vrstva - opět vrstvu krému.
Záleží na velikosti misky. Někdy vyjdou tři vrstvy, ale ideální jsou dvě.
třetí vrstva - dáme další vrstvu namočených piškotů a čtvrtá vrstva - opět vrstvu krému.
Záleží na velikosti misky. Někdy vyjdou tři vrstvy, ale ideální jsou dvě.
Poslední horní vrstvu krému posypeme hořkým kakaem, v žádném případě nesladíme.
Důležité je, aby hotové tiramisu minimálně 5 hodin tuhlo a odpočívalo v ledničce. Podáváme s dobrým italským sektem.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen