Mandlová srdíčka | foto: kulinarskedelikatesytp.cz |
Suroviny na těsto: 3 žloutky, 120 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečíva, 1/2 citrónu - šťáva, 250 g namletých mandlí
Suroviny na polevu: 250 g cukr moučka, 1 citrón - šťáva i kůra
Postup: Žloutky, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a šťávu z citrónu smicháme dohromady. Přidáme k tomu mandle a vypracujeme těsto. Poté necháme 15 minut odpočinout. Z těsta válíme 1/2 cm pláty, ze kterých vykrajujeme srdíčka, nebo libovolné tvary. Pečeme 10 minut v horkovzdušné troubě na 180°C. Mezitím si z cukru a citrónu připravíme citrónovou polevu. Musí být hustá. Až se srdíčka upečou, ještě horké je pomazáváme polevou a podle libosti ozdobíme stříbrnými ozdobami.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen