Mittwoch, 20. Juli 2011

Letní rybízový koláč

foto: kulinarskedelikatesytp.cz

Ingredience těsto:

1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
3 ks vejce
200 g cukr moučka
200 g tuk na pečení

Ingredience drobenka:

70 g hrubá mouka
70 g cukr krupice
50 g máslo

Ingredience náplň: 

200 g rybíz

Postup: 


TP tip: Nejdříve si tak ca. hodinu před kuchtěním vyndáme máslo, aby nám hezky změklo. Pokud nestíháte a chcete koláč dělat na rychlo, nebo jste si vyndat máslo zapoměli, nevadí, i tak to jde. 

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Tuk nakrájíme na malé kousky. Přidáme oba cukry a vše utřeme do pěny. Za stálého tření přidáváme postupně žloutky, pak tuhý sníh bílků a nakonec vmícháme mouku.
Těsto rozprostřeme do vymazaného a vysypaného plechu. Nebojte se, pokud budete mít pocit, že těsto se příliž táhne. Je to třené těsto, s rozprostřením na plech si musíte vyhrát. Povrch posypeme rybízem a 
drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 150/160 °C asi tak 40 minut. 
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme například s kakaem :)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen