Dienstag, 23. August 2011

Tvarohová buchta "Prošívaná deka"

foto: kulinarskedelikatesytp.cz

Ingredience na tvarohové těsto:


1 vejce
1 vanilkový cukr
1 měkký tvaroh
cukr krupice - podle chuti
1 balíček vanil. pudinku
mléko na zředění tvarohu

Ingredience na těsto:


1 hrneček cukr krupice
3 lžíce kakaa
0,5 hrnečku vody
0,5 hrnečku rozehřátého másla
4 vejce
2 hrnečky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva

Postup:


Připravíme si tvarohové těsto. Smícháme všechny suroviny a necháme odpočinout. Mléka stačí jen trochu na zředění.

Poté si připravíme základní druhé těsto - opět jednoduše. Nemusíme šlehat sníh, pouze smícháme postupně všechny suroviny tak, aby vzniklo pěkně táhlé těsto. To pak vlijeme na plech s pečicím papírem a můžeme začít prošívat.

Kakaové těsto tedy nahoře zdobíme tvarohovým těstěm. Buď vytvoříme mřížku, nebo jen proužky - je to na vás. Kdo nemá cukrářský zdobicí sáček, může použít i lžíci.

Připravenou prošívanou deku vložíme do trouby a už jen upečeme v horkovzdušné troubě asi na 130° (v normální 175 °C stupňů).
Dobrou chuť!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen