Kapaná buchta | foto: kulinarskedelikatesytp.cz |
Ingredience:
250 g hladké mouky
240 g cukru moučka
4 vejce
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
kakao
kypřící prášek
vanilkový cukr
Postup:
Žloutky utřeme se 120 g cukru a vanilkovým cukrem. Mouku smícháme nejprve s kypřícím práškem a poté jí vsypeme ke žloutkům. Přidáme olej a vroucí vodu. Ke konci do těsta vmícháme bílek s cukrem.
Odlejeme třetinu těsta a do ní vmícháme kakao, aby bylo těsto pěkně hnědé. Postupně střídavě kapeme pomocí lžíce do vymazané formy. 2 lžíce světlého těsta, 1 lžíce tmavého... dokud těsto nedojde.
Pečeme asi 30 minut. V normální troubě na 180 °C, v horkovzdušné na 160 °C.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen