foto: kulinarskedelikatesytp.cz |
Ingredience:
Těsto:
4 vejce
200 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vody
100 ml oleje (nebo rozehřátého másla)
špetku soli
1 lžíci kakaa
pečicí papír
Jablečná vrstva:
1 kg jablek
100 g krupicového cukru (podle sladkosti jablek)
2 lžíce mleté skořice
Postup:
Připravíme si plech s pečicím papírem a zapneme troubu na 180°C.
Oloupeme jablka a zbavíme jich jadřinců. Nejprve jablka rozkrojíme na půl a půlky poté na asi 5mm plátky. Plátky pokládáme těsně vedle sebe na plech. Pak zasypeme cukrem a skořicí.
Mezitím si v míse vyšléháme do pěny žloutky s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme 100 ml vody a 100 ml oleje a opět vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Ušleháme sníh z bílků a špetky soli a vmícháme do připraveného těsta. Zhruba polovinu odlijeme do druhé misky a přidáme do ní kakao. Promícháme. Jablka přelijeme nejprve světlým a potom tmavým těstem. Pečeme asi 20-25 minut.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen