Sonntag, 5. September 2010

Kinder mléčné řezy - opravdu se shodují s originálem

Kinder mléčné řezy | foto: kulinarskedelikatesytp.cz
Kinder mléčné řezy, kdo by je nemiloval? Na tento recept jsem narazila na internetu a vlastně jsem si říkala, že to nebude mít cenu. Nečekala jsem vůbec žádnou shodující se chuť s originálem. Ale přeci jen musím uznat, že je to podobné. Dělá to především ten krém. Tak to zkuste...

Ingredience:


Těsto:
8 vajec
200 g pískového cukru
6 lžic teplé vody
80 g rozehřátého másla
300 g hladké mouky
40 g práškového kakaa
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
1 lžička prášku do perníku (pokud ji tam nedáte, nevadí)

Krém:
8 lžic krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
375 ml polotučného mléka
1,5 balíčku dortové želatiny
800 ml smetany na šlehání

Poleva:
250 g čokolády na vaření
100 g másla

Postup těsto:


Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.

Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12 až 15 minut při 180 °C. Mezitím si podle návodu níže připravte krém.

Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.

Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.

Postup krém:


Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.

Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

Dobrou chuť!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen