Tvarohový tunel s banánem | foto: kulinarskedelikatesytp.cz |
Tunel není vždycky jednoduchý. Záleži na tom, jestli se těsto povede tak akorát - nadýchané, dostatečně silné a ohebné. Pokud se tohle povede, pak už půjde všechno. Ta chuť za to stojí...
Ingredience:
Těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny
vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.
Náplň:
4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny
vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.
Náplň:
13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme
přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce
vyšleháme hladký krém.
přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce
vyšleháme hladký krém.
Postup:
Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem.
Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
Dobrou chuť!
eno~nuno...
AntwortenLöschen