Montag, 6. September 2010

Tvarohový tunel s banánem

Tvarohový tunel s banánem | foto: kulinarskedelikatesytp.cz


Tunel není vždycky jednoduchý. Záleži na tom, jestli se těsto povede tak akorát - nadýchané, dostatečně silné a ohebné. Pokud se tohle povede, pak už půjde všechno. Ta chuť za to stojí...

Ingredience:


Těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny
vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.

Náplň:
13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme
přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce
vyšleháme hladký krém.


Postup:


Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem.
Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

1 Kommentar: